Gemeente
Amsterdam

De Stem van Zuidoost

Dit voorstel is afgerond

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel is uitgevoerd. Lees daar meer over op deze pagina.

Dienstenruil met buurtgenoten

Door Sandy Oliander
21 februari 2018

Een prikbord waar buurtgenoten laten weten welke dienst zij bieden/zoeken. Zo kunnen buurtgenoten elkaar helpen met waar ze goed in zijn.

Ik woon in Gravestein en ben binnen de flat met mijn drie kinderen verhuisd van een tweekamerwoning naar een vierkamerwoning. Ik ging van koken op gas naar elektrisch, dus ik had een nieuw fornuis nodig. Ik moest ook nieuwe meubels kopen, want de oude waren helemaal versleten. 

Nou kan ik zelf goed behangen, schilderen en vloeren leggen, maar toch kost zo’n verhuizing een hoop geld. Ik ben niet de enige; veel mensen hebben daardoor een ongezellig en leeg huis. Kopen op Marktplaats is vaak geen optie, want je moet het wel op kunnen halen. 

Het zou mooi zijn als mensen uit de buurt elkaar kunnen helpen met waar ze goed in zijn. Dat ze elkaar weten te vinden voor dingen die ze nodig hebben en diensten kunnen uitruilen. De een kan schilderen maar niet koken, de ander kan koken en niet schilderen. En er zijn zoveel oude meubels in de buurt die hersteld kunnen worden, en ook veel mensen die ze zouden kunnen opknappen.  

Het is belangrijk dat mensen elkaar opzoeken en uitwisselen wat ze kunnen. Zo kunnen we allemaal van ons huis een plek maken waar de kinderen zich prettig voelen en vriendjes mee naartoe kunnen nemen. 

Ik stel voor om beneden in de hal van de Buurtwerkkamer een bord op te hangen, waar iedereen op kaartjes kan laten weten welke diensten hij of zij biedt en/of zoekt. In de Buurtwerkkamer kun je dan afspreken om te zien of je elkaar ziet zitten en het eens kunt worden.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.