Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van Zuidoost

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 23 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Centrale aanpak van zonnepanelen erkerwoningen Claus van Amsbergstraat/ hoogbouw Fenice Bijlmerdreef

Door: Saheed Nabie
16 september 2021
De Stem van Zuidoost | 26 aug. 2019, 06:44

 Het voorstel heeft niet voldoende stemmen behaald om te worden besproken. Bedankt voor het indienen.  

Graag zie ik een centraal voorstel vanuit het stadsdeel aan de bewoners voor installatie van zonnepanelen op de Fenice (A/B) panden.

 
Graag zie ik een centraal voorstel vanuit het stadsdeel aan de bewoners voor installatie van zonnepanelen voor de hoogbouw aan de Bijlmerdreef en de erkerwoningen aan de Claus van Amsbergstraat. (voormalig bekend onder het project  Fenice A en B)

De voordelen:
- Milieu bewuste groene energie
- Gunstigere maandelijkse energielasten
- Geen wildgroei van zonnepanelen / oogt netter 
- Kwaliteit zonnepanelen.
- gunstigere aanschafprijs van de zonnepanelen door kwantumkorting
- Voor onderhoud 1 onderhoudsbedrijf als aanspreekpunt.

Het idee speelt al een tijdje, echter door de hoge aanschafprijs van zonnepanelen hebben veel bewoners de stap nog niet gemaakt. Nu na verloop van tijd  de prijs van zonnepanelen meer betaalbaar is geworden is het denk ik de tijd rijp om de daad bij woord te voegen!
 
Het Change-IS  wooncomplex en het nieuwe ING hoofdkantoor naast ons zijn al en worden voorzien van zonnepanelen. Waarom zouden wij dan met onze Fenice hoogbouw aan de Bijlmerdreef en erkerwoningen aan de Claus van Amsbergstraat achter moeten blijven in dezen?
 
Hoe mooi zou het zijn als we gezamenlijk als bewoners aan de Claus van Amsbergstraat en de Bijlmerdreef kunnen profiteren van een gezamenlijke inkoop,  installatie en onderhoud van zonnepanelen. 
 
Gezien het gepresenteerde gebiedsplan 2019 Bijlmer Centrum is dit idee een verlengstuk  in de prioriteit 3: Verbeteren woonklimaat.
 
Aangezien Bijlmer Centrum veel eigen woningbezitters en huurders heeft is het een goed idee om dit centraal aan te pakken. De buurtbewoners willen wel maar op de een of andere manier komt het niet van de grond omdat er geen centrale aansturing is. Mijn mening is dat indien dit door het stadsdeel zuidoost aangedragen wordt er meer bereidheid is om te investeren in zonnepanelen. En daarbij zijn we met zijn allen milieubewuster bezig met energie. Tevens is dit een voorbode op het volledige uitschakelen van de gaskraan in de woningen gelegen aan de Claus van Amsbergstraat!  Gezien de ontwikkel-doelstellingen van het kabinet om over 10 jaar volledig aardgasvrij te zijn in Nederland!
 
Buurtgenoten zullen het uiteindelijk voelen in hun portemonnee en hun steentje bijdragen aan het milieu! Dat zijn de belangrijkste drijfveren voor de bewoners.
 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Martin Pocornie | 17 april 2019 12:33

Gezamenlijk de kosten delen voor een beter milieu

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel