Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van Zuidoost

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Geef Straten een Gezicht

Door: PAUL FENNIS
16 september 2021
De Stem van Zuidoost | 9 jan. 2020, 11:17

De indiener van het plan heeft extra handtekeningen opgehaald. Op basis van de stemmen en de handtekeningen heeft de stadsdeelcommissie besloten het onderwerp te agenderen voor de vergadering van donderdag 16 januari 2020. 

Dit project laat bewoners zien wie de personen -in dit geval allemaal belangrijke vrouwen- áchter de straatnamen waren.

In dit deel van de de G-buurt zijn de straten vernoemd naar feministes en voorvechtsters van de mensenrechten. Deze belangrijke vrouwen verdienen een plek om herinnert te worden en dát is precies de bedoeling van 'Geef Straten een Gezicht'. Zó worden de straten uit de anonimiteit gehaald en zorgen voor een stuk saamhorigheid in de buurt. Bewoners hebben nu beelden bij de straten die opeens een eigen 'gezicht' hebben gekregen. De buurt krijgt er een soort 'kralensnoer' van portretten bij. Voor kinderen is dit zéker leerzaam en er worden ook wel speurtochten door scholen mee gemaakt. In buurten waar de panelen reeds hangen vinden bewoners ze een verrijking voor de buurt! Kijk voor het héle verhaal achter dit project op de Facebook-pagina: https://www.facebook.com/geefstrateneengezicht.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Peter Giesen | 29 oktober 2019 09:14

Ik woon in de Clara Zetkinstraat in de G-buurt en daarvoor in de Johanna Nabestraat. Ik weet niet hoeveel mensen in onze buurt beseffen hoe belangrijk de vrouwen naar wie de straten zijn vernoemd voor onze huidige samenleving zijn geweest. Een betere kennis over wie ze zijn en wat ze betekent hebben met name voor vrouwen in de buurt, zal zeker lijden tot een grotere betrokkenheid bij de buurt en de samenleving in het algemeen. En dat is hard nodig in onze buurt. Ik zeg doen!

Reageren


Henno Eggenkamp | 14 januari 2020 05:02

Als je straten namen geeft die er in de geschiedenis toe doen, moet je ook alle bijbehorende info geven. Anders neem je je eigen idee niet serieus.

Reageren
PAUL FENNIS | 15 januari 2020 09:12

Ben ik helemaal met je eens Henno. Dáár gaat het project ook om.Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel